kontakty
cba on facebook

Recepty

BRYNDZOVÉ HALUŠKY

BRYNDZOVÉ HALUŠKY

Potrebujeme:

1 balenie mrazených zemiakových halušiek CBA, oravská slanina CBA, 1-2 plnotučné bryndze CBA, cibuľa Fresh Garden CBA, soľ podľa chuti,

Postup:

Do väčšej panvice dáme nakrájanú údenú slaninku na miernom ohni opražíme. Môžeme pridať nadrobno nakrájanú cibuľu a ešte krátko opražíme. Opraženú slaninku s cibuľou vyberieme z panvice a nasypeme do nej mrazené halušky. Premiešame s vypraženou masťou zo slaninky a za stáleho miešania ohrejeme. Horúce halušky naservírujeme na taniere, dáme na ne bryndzu a posypeme  opraženou slaninkou a cibuľkou.


TIRAMISU

TIRAMISU

Potrebujeme:

2 balíky piškót CBA, 2 nátierkové maslá CBA, 2 šľahačky CBA,
práškový cukor podľa chuti, 1 hrnček uvarenej kávy, rum, kakao

Postup:

Najprv si vyšľaháme šľahačku, ktorú zmiešame s nátierkovým maslom a cukrom do hladkej hmoty. Do misy alebo formy najprv naukladáme vrstvu piškót, ktoré pokvapkáme kávou a rumom.
Túto vrstvu potrieme pripraveným krémom tak, aby sa zakryli piškóty. Takto vrstvy opakujeme, kým neminieme všetok krém. Končíme vrstvou krému, ktorú poprášime kakaom.


KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLIEVKA

KRÉMOVÁ BROKOLICOVÁ POLIEVKA

Potrebujeme:

1 balenie mrazenej brokolice CBA, 1 téglik sladkej smotany CBA, toastový chlieb CBA, 1,5 l vody, olej CBA, soľ a koreniny podľa chuti (bylinková soľ, muškátový orech a pod.)

Postup:

Brokolice vložíme do hrnca s vodou, osolíme a varíme do mäkka (cca 15 minút). Pokiaľ sa brokolica varí pripravíme krutóny. toastový chlieb nakrájame na menšie kocky, ktoré opražíme na oleji do ružova a odstavíme zo sporáka. Keď je brokolica uvarená, odstavíme ju a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Znova dáme na sporák, vlejeme smotanu a necháme prevrieť. Polievku odstavíme a podľa chuti dochutíme (bylinkovou soľou, postrúhaným muškátovým orechom a pod.).
Polievku podávame s domácimi krutónmi – opečeným toastovým chlebom.