CBA SK, a.s.

Hruškový koláč s tvarohovou náplňou a škoricou

Hruškový koláč s tvarohovou náplňou a škoricou
Suroviny:
Na cesto (okrúhly koláč v priemere 28 cm):
180 g CBA hladkej múky,
125 g CBA zmäknutého masla,
1 CBA žĺtko,
60 g práškového cukru,
Soľ.
Na tvarohovú náplň:
500 g CBA tvarohu mäkkého odtučneného,
100 g kryštálového cukru,
3 CBA vajcia,
2 lyžice zemiakového škrobu,
½ CBA citrónu,
4 - 5 hrušiek.
 

Postup:

Z múky, masla, práškového cukru, štipky soli a jedného žĺtka vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 20 minút do chladničky odležať. Pripravíme si zatiaľ tvarohovú náplň: tvaroh vymiešame s cukrom, celými vajcami, škrobom a šťavou z polky citróna. Ošúpeme hrušky a nakrájame ich na plátky. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom. Oddýchnutým cestom vyložíme dno aj okraje formy. Na cesto dáme tvarohovú náplň. Na tvarohovú náplň poukladáme nakrájané hrušky. Nakoniec koláč posypeme škoricou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov cca na 50 minút.