CBA SK, a.s.

Jesenný tekvicový koláč

Na cesto potrebujeme:

 

Na plnku potrebujeme:

 

Postup:

Maslo izbovej teploty zmiešame s vajíčkom, cukrom, soľou a premiešame. Postupne primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Miešame tak, aby nám vyšlo hladké cesto. Hladké cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 2-4 mm. Opatrne ho prenesieme do formy na pečenie o priemere cca 25 cm, ktorú sme si predtým vymastili maslom alebo tukom. Ošúpanú tekvicu si uvaríme a vymixujeme na hladké pyré. Do tekvicového pyré vmiešame vajíčka, škoricu a cukor a privedieme k varu. Pred koncom pridáme aj smotanu na varenie a varíme, pokiaľ nám tekvicová plnka nezačne hustnúť. Keď máme hotovú plnku, opatrne ju vylejeme na pripravené cesto. Pečieme cca 35-40 minút na 180o C.